RB 93, SÅLD

Listpris:
125 000 kr
ELLER

Översikt

RB 93 special från 1981. En båt som har många år kvar att ge. Det mesta i mycket god ordning för sin ålder. Massor av segel som inte är sönderseglade. Kan säkert hålla i minst 10 år till. 


För info och visning vänd er till:   Båten ligger i HöganäsRB 93, SÅLD

Dubbelklicka på bilden ovan för att se bilden i originalstorlek

Zooma ut
Zooma in

Fler bilder

Detaljer

En fin klassisk "Halvtonnare". Inredningen är okonventionell men ändå användbar. Fin förpik och inte minst en akterkoj av nästan modernt snitt. Där sover man 2 utan problem. Båten seglar upp till ett SRS-tal på omkring 1,13, vilket borgar för goda seglingsegenskaper. Båten har många användbara segel i olika design och material. Det finns fyra storsegel, tre st genua 1,  en st genua 2, två st genua 3, en genua 4 samt tre spinnakrar. 


Det byggdes omkring 20 st RB 93:or kring 1980. Mycket välbyggda i skrov och däck. Denna är hembyggd i inredning men håller bra klass, dock lite kantig och en del listverk saknas. Skicket får anses som gott och allt verkar vara helt. I sittbrunnen vid nedgångsluckan är plasten lite mjuk. Går ganska enkelt att laga och kan inte anses allvarligt. Motorn är en Volvo Penta MB 10. Går som ett urverk. 4-takt borgar för tyst och jämn gång. Båten ger ett gott allmänintryck och är fräsch för sin ålder. 

En rejäl segelbåtsvagn, byggd på en lastbilssläpvagn ingår i köpet. (värde ca 25.000 kr)

 

För info och visning vänd er till:   Båten ligger i Höganäs

Mer information

OBJEKT FRÅN SVERIGE Segelbåtar

Bifogade filer