RB 93, SÅLD

Listpris:
125 000 kr
ELLER

Översikt

RB 93 special från 1981. En båt som har många år kvar att ge. Det mesta i mycket god ordning för sin ålder. Massor av segel som inte är sönderseglade. Kan säkert hålla i minst 10 år till. 


För info och visning vänd er till:   Båten ligger i HöganäsFler bilder

Detaljer

En fin klassisk "Halvtonnare". Inredningen är okonventionell men ändå användbar. Fin förpik och inte minst en akterkoj av nästan modernt snitt. Där sover man 2 utan problem. Båten seglar upp till ett SRS-tal på omkring 1,13, vilket borgar för goda seglingsegenskaper. Båten har många användbara segel i olika design och material. Det finns fyra storsegel, tre st genua 1,  en st genua 2, två st genua 3, en genua 4 samt tre spinnakrar. 


Det byggdes omkring 20 st RB 93:or kring 1980. Mycket välbyggda i skrov och däck. Denna är hembyggd i inredning men håller bra klass, dock lite kantig och en del listverk saknas. Skicket får anses som gott och allt verkar vara helt. I sittbrunnen vid nedgångsluckan är plasten lite mjuk. Går ganska enkelt att laga och kan inte anses allvarligt. Motorn är en Volvo Penta MB 10. Går som ett urverk. 4-takt borgar för tyst och jämn gång. Båten ger ett gott allmänintryck och är fräsch för sin ålder. 

En rejäl segelbåtsvagn, byggd på en lastbilssläpvagn ingår i köpet. (värde ca 25.000 kr)

 

För info och visning vänd er till:   Båten ligger i Höganäs

Mer information

OBJEKT FRÅN SVERIGE Segelbåtar

Bifogade filer