S/Y Hamlet - Säljes av ägaren direkt

Listpris:
7 000 000 kr
ELLER

Översikt

S/Y HAMLET är en 34 m  (112 fot) lång 2 mastad skonare med en segelyta på ca 320 m2.. Byggd i  ek / furu/ teak. Fartyget  skapades av Sixten Groth och producerades av Lars Johansson. Hamlet byggdes i Sjötorp och blev klar 1936.


Båtens listpris är baserat på en fullt renoverad båt. Denna båt säljs nu på auktion med ett reservationspris från ägaren baserat på att en hel del renoveringsarbeten kvarstår för att båten skall komma upp till sitt riktiga värde.


För den rätte ägaren finns här stora möjligheter att skapa ett lönsamt projekt. Båten är registrerad i svenska skeppsregistret och har tidigare varit en lönsam verksamhet med många kunder i Sverige och utomlands. Nuvarande ägaren har sagt sig vara beredd att hjälpa till med sitt kontaktnät för att skapa goda intäkter. Behovet av detta skepp på chartermarknaden är stort.


Skrovet är ett av de bästa nu existerande i Norden och har klassiska drag som gör båten till en vinnare.


Båten säljs som ett renoveringsobjekt där maskiner och instrument har en osäker funktion och måste testas av köparen då inga garantier kan lämnas.


BVid intresse ring Thomas: 031-511040

S/Y Hamlet - Säljes av ägaren direkt

Dubbelklicka på bilden ovan för att se bilden i originalstorlek

Zooma ut
Zooma in

Fler bilder

Detaljer

S/Y HAMLET


HAMLET är en 34 m  (112 fot) lång 2 mastad skonare med en segelyta på ca 320 m2.. Byggd i  ek / furu / teak. Fartyget  skapades av Sixten Groth och producerades av Lars Johansson. Hamlet byggdes i Sjötorp och blev klar 1936.

Build & Design - S/Y HAMLET

Skrovet byggdes av ek / furu trä / teak. Överbyggnad och spant är av stålkonstruktion med pålagt trädäck. Den totala längden på däck är 25,02 m (82,1 fot) och bredden är 6,94 meter / 22,8 fot. Djupgående  2.71m (8.9ft) . Ett djup som gör att hon kan besöka de flesta hamnar. En större ombyggnad och renovering  gjordes 1969.  

Maskin - S/Y HAMLET


Hamlet drivs med en Volvo Pentas TMD 100 A . En dieselmotor på 230HP ( 169KW). Hon kan nå en maxhastighet på 9 knop. Motorn gick bra upp till Sjötop. Elproduktion: Ford / Volvo Penta.


Historia - S/Y Hamlet


S/Y Hamlet har gått som Charterfartyg på västkusten och i norra Tyskland. Under några år seglade hon i GT karnivalen och använndes av bl.a av Galenskaparna. Hamlet var mycket populär då hon kunde besöka de flesta hamnar med sitt djupgående. Innan hon renoverades hade hon sovplatser för 14 personer och 4 bestättningsmedlemmar.

 

2007 var det dags för en större renovering och Hamlet kördes till dockan i Sjötorp. I samband med detta startades Hamlet Charter AB, med 4 delägare. För att byta ut spanten och bottenstocken fick man ta ur hela inredningen med befintliga tankar.

 

S/Y Hamlet i dag.


I dag har hon nya spant från för till maskinrummet. Spanten i maskinrummet behöver inte bytas ut i nuläget. Renovering av bordläggningen har gjorts i fören och på några ställen längs med långsidan. Renoveringen löpte på bra med spantkonstruktionen. Arbetet utfördes av Göta Kanalbolaget. Bordläggnings arbetet utfördes av Mikael Gütec.

 

Skrovet är i princip klart och Hamlet behöver ingen länsning när man fyller dockan. Ett sista spant skall bytas ut vid maskinrummet.  Skrovet är till stor del renoverat, men hon skall drevas och målas. Nästa steg är att renovera däcket och påbörja planeringen av tankar och inredning. Hytten på Hamlet skulle förlängas. Arbetet har påbörjats och i dag är främre delen av hytten bortagen. En ny ägare har alla möjligheter att planera efter eget tycke.  Hamlet säljs i princip som ett tomt skrov med stående rigg och segel. Hamlet har sin inredning kvar i akter kabinen, där det finns 4 sängplatser.

 

I dag förvaras rigg, segel och delar av inredningen i Skärhamn. Segel och rigg är i gott bruksskick. Allt löst som finns förvaras ingår i köpet.

 

Hamlet ligger indockad i Sjötorp. Avgiften betald till hösten 2015.

Vid intresse RING Thomas: 031-511040

Mer information

OBJEKT FRÅN SVERIGE Segelbåtar, Renoveringsobjekt

Bifogade filer

  • No Files attached with this product.