Att köpa BÅT

Kom igång med att köpa båt på YACHTACTION.se!


För att komma igång och bjuda på auktioner börjar du med att registrera dig genom att logga in här: 

Logga in

När du är klar med registreringen kan du börja bjuda på auktionerna på www.yachtaction.se.

1. Veta mera om objekten!

När du hittat den båt du är intresserad av och vill veta mera, kontakta då säljaren för personlig visning och genomgång. I vissa fall bestämmer säljaren en visningsdatum och tid då båten visas upp för tilltänkta spekulanter. Information om detta hittar du under respektive båt.

 Förvissa dig noga om båtens och utrustningens skick. Säljarna/ägarna kan säkert svara på de flesta frågor. Vi har möjlighet att hjälpa till med finansiering, transport, eventuell vinteruppställning mm. Bor du långt bort från båten och du inte har möjlighet att hämta den kan man, om vi har möjlighet, få båten förvarad exempelvis över vintern eller transporterad till den nya hemmahamnen, givetvis mot ett överenskommet pris. 

2. Så här fungerar auktionen!Auktionshammare

När du har allt klart för dig kan du börja bjuda. Det framgår tydligt hur många dagar auktionen har kvar innan auktionen slutar. Vanligtvis avslutas auktionerna kvällstid på Måndagar-Torsdagar. En Klocka som räknar ner tiden till då avslutet sker, visas också för varje objekt.

Uppdatera gärna sidan varje minut eftersom alla system inte uppdaterar så ofta. Detta gör att klockan ibland kan visa fel tid och auktionen stänger, även om "din" klocka visar att det är 2 minuter kvar.

Om auktionens sluttid är kl 20:00 och ingen har lagt ytterligare bud senast 19.59.59 avslutas auktionen. Om någon däremot lägger ett bud 3 minuter eller senare innan sluttiden 20:00, förlängs auktionen ytterligare 3 minuter. Så här fortsätter det tills att inget bud har lagts inom 3- minutersintervallet. Detta betyder att auktionerna ibland kan dra ut på tiden. Lägsta budintervall framgår av informationen på objektet. Vi rekommenderar att inte lägga ditt bud alltför sent innan 3-minutersgränsen är nådd, pga att en viss försening i systemet kan förekomma. Vänta inte längre än att det är åtminstone 30 sekunder kvar på nedräkningen.

3. När du har vunnit auktionen!Vinnare

Blir du vinnare av en auktion kommer det ett grattis-mail från YACHTACTION och senare ett mail med mer information om hur du går vidare med affären. Se även våra köpvillkor.

4. Betalning

Du skall snarast inbetala handpenningen, normalt 10% om inget annat överenskommits.  Båten ska vara slutbetald

inom 14 dagar efter auktionen avslutas om inget annat överenskommits.

Du kan, om du vill, använda vår gratistjänst "säker betalning". Klicka HÄR för att veta mer!

 

 För mer information vänligen kontakta  YACHTACTION´s kundtjänst enligt nedan.


 
Yachtaction logo
Yacht Action 
Kundtjänst: 08-55 92 42 94
Web: www.yachtaction.se