Att sälja BÅT

Kom igång att sälja på YACHTACTION.se

Så här fungerar det när du ska sälja din båt genom YACHTACTION

Vi startar upp auktionen och gör annonsen på blocket.se. Vi skickar betalningsmailet från blocket.se till dig och du betalar din annons!  Detta är hela kostnaden för att starta upp auktionen.

Blir båten såld på eller efter auktionen (gäller 4 veckor efter auktionen) debiterar vi en provision på 1%, dock lägst 1.000:-

Säljes båten för 10.000:- eller under är provisionen 500:-

Provisionen är inkl moms

1. Kontakta oss via epost

För att vi skall kunna lägga upp din båt på auktion så behöver vi följande information med epost till:  info@yachtaction.se


- Namn, address och telefonnummer


- Typ av båt med byggnadsår, en kortfattad säljande beskrivning, gärna med histora samt fakta om båten.


- Ditt reservationspris, dvs det lägsta bud du kan acceptera. Detta pris visas ej men när ett bud kommer som är samma eller högre än reservationspriset så indikeras  detta med att det står JA (reservationspris uppnått).


- Bilder på båten, skicka många, gärna +20 st, bilder i valfritt format men helst inte större än 500-600kb per bild.


- En detaljerad utrustningslista. Skriv den gärna som ett vanligt mail , men helst som ett word eller pdf dokument.


Vi sätter listpriset på båten efter en bedömning av det som angivits och kontaktar dig för godkännande innan vi startar auktionen. 

Har du köpekontrakt, försäkringsbevis, eventuell lånehandling om båten är finansierad via ett finansbolag och liknande handlingar framme, underlättar detta för köparen vid köp och affären går smidigare. 

2. Båten läggs upp på YACHTACTION.se

Efter att båten dokumenterats både med utrustningslista och bilder, läggs den upp på auktionssidan och annonseringen påbörjas. Auktionen varar ungefär i 8-14 dagar, oftast minst över 2 helger och auktionerna avslutas vanligtvis på kvällstid, Måndagar-Torsdagar. 

3. Auktionen avslutas och båten är såld.

När auktionen är avslutad och båten är såld, dröjer det normalt upp till 3 dagar innan vi via "säker betalning" har fått handpenningen om inget annat överenskommits via mail. Vanligtvis så ska affären göras upp inom 5-10 arbetsdagar från att auktionen avslutats. Det är möjligt att komma överens om andra villkor och YACHTACTION kan vara behjälpliga. 

OBS Om auktionen avslutas och buden inte nått upp till reservationspriset kontaktar vi er och meddelar om högsta budgivare är beredd att köpa för ert reservationspris. Här förekommer många gånger en förhandling efter auktionen och flera affärer har stängts på detta sätt. Orsaken är att högsta budgivare inte kan bjuda över sig själv under auktionen. Provision utgår med 1% av försäljningspriset, dock lägst 1.000:- Provisionen är 500:- för båtar som säljes för 10.000:- eller under detta belopp.

 

--------------------------------------------------------------------------------

  

Yachtaction logo
Yacht Action 
Kundtjänst: 08-55 92 42 94
Web: www.yachtaction.se