Budgivning

SÅ FUNGERAR DET ATT LÄGGA BUD PÅ YACHTACTION!

 

Först och främst måste du registrera dig som medlem. När du gjort det, kan du börja bjuda.  Varje auktion har en klocka i bild som visar tiden kvar till den avslutas. Den räknar ner i dagar, timmar, minuter och sekunder. När du gått in på "pågående auktioner" får du fram auktionsobjekten. Klickar du på ett objekt öppnar sig en ny bild där du hittar budgivningen. Den är förkryssad med "standardbud".

 

Tänk dig noga för innan du lägger ett bud (läs våra villkor) för du är bunden av ditt bud.

Jag har vunnit auktionen 

När du lägger ett bud i rutan för bud så ser du hur mycket den minsta höjningen måste vara för att godkännas av systemet. När du lagt ett bud uppdateras detta omgående och du får en bekräftelse med grön text samt en epost som berättar om ditt lyckade bud. 

LÄGG ALLTID DITT BUD INNAN DET ÄR MINST 30 SEKUNDER KVAR TILL AUKTIONEN STÄNGER!

 

Följer du auktionen och använder Internet Explorer, måste du uppdatera sidan för att se om du fått ett motbud (i alla andra browsers så sker uppdateringen automatiskt). Detta är viktigt att tänka på så att du inte missar en god affär. 

Uppdatera gärna sidan varje minut eftersom alla system inte uppdaterar så ofta. Detta gör att klockan ibland kan visa fel tid och auktionen stänger, även om "din" klocka visar att det är 2 minuter kvar.


Har du flera flikar öppna till andra sidor, samtidigt som du följer en auktion så "stannar klockan" på auktionssidan när du tittar på en annan flik. Uppdatera därför sidan när du åter öppnar fliken där du har auktionen.


När det är 3 minuter eller mindre kvar av auktionen förlängs auktionen automatiskt vid varje nytt bud med ytterliggare 3 minuter. Om det är ett "autobud" så förlängs tiden också med 3 minuter. Ett "autobud" läggs inom 1 minut från det senast lagda budet. Det blir därför aldrig kortare tid att lägga ett nytt bud än 2 minuter, tills auktionen stängs.


Ett "autobud" kan varje budgivare registrera och det är det högsta pris denna köpare är beredd att ge för båten/utrustningen. Autobudet fungerar så att det alltid höjer senaste bud upp till den gräns som är lagd. Lägger du ett "autobud" så bjuder den aldrig mer än med minsta möjliga höjning, som finns angivet för varje auktion.

LÄGG ALDRIG ETT AUTOBUD SENARE ÄN 5 MINUTER INNAN AUKTIONEN STÄNGER OCH ALDRIG EFTER ATT NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT !


 Du behöver alltså inte vara orolig att du betalar mer än nödvändigt för ett objekt där du bjuder med "autobud". Om budgivningen på ditt aktuella "autobud" blir överbjudet, skickas automatiskt ett brev med epost till din registrerade adress. 

Om ditt "autobud" är lika med eller högre än reservationspriset, samtidigt som ingen annan bjuder på objektet och ditt för tillfället högsta bud inte har uppnått reservationspriset, kan auktionen avslutas. Efter auktionen kontaktar vi dig och du har då möjlighet att köpa båten för reservationspriset. 

OBS,  Du kan aldrig bjuda över dig själv för att uppnå reservationspriset. Är du ensam budgivare kvar, avslutas auktionen och du blir kontaktad av oss och förhandling med säljaren påbörjas. 


 

  

Yachtaction logo
Yacht Action 
Kundtjänst: 08-55 92 42 94
Web: www.yachtaction.se